Policy och cookies

Policy

De personuppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras, säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke i ett annat syfte än att kunna leverera de varor som du har beställt.

Vårt enda syfte med att samla in och spara informationen är att kunna ge dig optimal service.

Nedan ser du förklaring om hur vi uppfyller GDPR:

  • Så här samlar vi in personuppgifter
  • Det här använder vi personuppgifter till
  • Så här länge sparar vi personuppgifter
  • Till vem lämnar vi ut personuppgifter
  • Du bestämmer över dina personuppgifter
  • Så här behandlar vi dina personuppgifter när du inte längre är kund


Typ av personuppgifter vi samlar in

Kontaktuppgifter

Vi samlar in företagsnamnet, organisationsnummer samt kontaktuppgifter om dig som beställare ditt namn, efternamn, adress, m.m.

Information om de varor du beställer

Vi sparar även data om vilka varor, offertförfrågningar och tjänster du beställer


Så här samlar vi in personuppgifter 

 Vi samlar in och behandlar data som

  • du uppger själv när du blir kund hos oss. 
  • du uppger när du kontaktar oss i form av kommentarer, omdömen eller epost
  • skapas när du använder våra tjänster – t ex när du besöker vår hemsida eller loggar in.
  • samlas via cookies som samlar in information på och från din webbläsare.

 Exakt vilken information vi samlar in om just dig beror på vilken/vilka av våra tjänster du använder.

Det här använder vi personuppgifter till 

För att vi ska behandla din data krävs det att någon av följande rättsliga grunder uppfylls:

  • Krav för att fullgöra avtalet med dig.
  •  Krav för att fullgöra en för NewDeals rättslig förpliktelse.
  •  Behandlingen ligger i både ditt och NewDeals intresse. 
  • Samtycke från dig för just den behandlingen. 
  • För att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig behöver vi behandla dina personuppgifter. Nedan hittar du information om vad vi använder din data till, samt vilken rättslig grund behandlingen har stöd i.

Tillhandahållande av tjänster

Vi behandlar personuppgifter för att identifiera dig som kund och för att hantera och leverera de tjänster och varor du beställt.

Samt personuppgifter som krävs för att hantera fakturering och betalning av de tjänster du använder.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal.

Kommunikation och support

Vi kan använda personuppgifter från tidigare kontakt med oss för att kunna ge dig bättre hjälp.

Vi använder dina kontaktuppgifter och information om vilka tjänster du använder som grund för fakturor, nyhetsbrev, viktig information om dina tjänster, erbjudanden och tips om hur du kan använda våra tjänster.

Rättslig grund: Intresseavvägning, samtycke och fullgörande av avtal.

Utveckling av våra tjänster och produkter

Vi behandlar personuppgifter kring hur du använder våra tjänster samt från kontakt med oss som underlag för att förbättra din upplevelse specifikt och våra tjänster generellt.

Rättslig grund: Intresseavvägning och samtycke.

Marknadsföring

För att kunna marknadsföra relevanta produkter och tjänster till dig efter dina behov behandlar vi personuppgifter om vilka tjänster du använder och hur du använder dem.

Rättslig grund: Intresseavvägning och samtycke.

Lagstadgade skyldigheter

Vi behandlar personuppgifter i syfte att efterfölja de krav lagen ställer.

Rättslig grund: Rättslig förpliktelse.

Så här länge sparar vi personuppgifter

Vi sparar personuppgifter så länge det finns ett dokumenterat syfte för behandlingen.Tag kontakt med oss för vidare information info@newdeals.se


Till vem lämnar vi ut personuppgifter

Partners, underleverantörer och andra bolag .

Vi har avtal med samtliga partners och underleverantörer inom EU. 

Vi eftersträvar att aldrig dela mer personuppgifter än absolut nödvändigt med respektive partner.

Vi vidtar lämpliga skyddsåtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lag rörande säkerhet och personlig integritet. Samma krav ställer vi på våra underleverantörer.

Vi kan enligt nedanstående syften komma att dela viss data till följande partners och underleverantörer.


Marknadsförings- och analyssyfte

Partner                 Personuppgifter som delas och varför
GoogleAnalysdata via tredjepartscookie för marknadsföring och webbanalys för att förbättra våra tjänster.


I syfte att leverera beställda varor och tjänster

Partner             Personuppgifter som delas och varför
Alla leverantörer            Data som behövs för att leverera beställda varor och tjänster.


Myndigheter 

 På begäran kan vi enligt lag och myndighetsbeslut vara skyldiga att lämna ut vissa personuppgifter till t ex Polisen.


Du bestämmer över dina personuppgifter 

Du bestämmer över dina egna personuppgifter. Det vill säga du avgör vilka uppgifter du vill lämna samt vilken behandling av dina personuppgifter du godkänner, och du kan återkalla ditt samtycke när du önskar. Observera dock att vi behöver vissa personuppgifter för att kunna tillhandahålla våra tjänster till dig. Om du väljer att återkalla ditt samtycke kan det innebära att vi inte kan tillhandahålla alla våra tjänster till dig.

Så här behandlar vi dina personuppgifter när du inte längre är kund

När du säger upp ditt konto tar vi bort alla dina personuppgifter där det inte längre finns syfte för fortsatt behandling.

Det som bland annat tas bort är dina...

  • Personuppgifter i vårt system som finns på ditt konto.


Bland det som inte tas bort finns bland annat:

  • Data som krävs enligt bokföringslagen.



Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren.

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, så kallade session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Det kan till exempel gälla vad du har lagt i din varukorg, eller om du är inloggad på Mina sidor.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

Kontakta Starweb på www.starweb.se för vidare information om session cookies i webbutiken.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.